dinsdag 11 februari 2014

Verslag whisky-tasting

VERSLAG VAN EEN DEELNEMER VAN ONZE EERSTE WHISKY-TASTING :

Donderdag 30 januari organiseerde het oudercomité, passend voor het jaar, een whisky-tasting. En deze eerste papa-activiteit werd meteen een voltreffer! In een mum van tijd was de avond volzet.
Om in de stemming te komen kreeg iedereen een blended whisky (Teacher's). Hierbij werd het distilleerproces van whisky uitgelegd en het verschil tussen blended, malt en single malt whisky. Tijdens het proeven van 5 verschillende single malts werd er een reis doorheen Schotland gemaakt. Verwenden achtereenvolgens onze smaakpapillen :
Auchentoshan (Lowlands), Glenfarclas (Speyside), Highland Park (Orkney Islands), Springbank (Campbeltown) en Laphroiag (Islay). Deze heerlijke godendrankjes werden telkens begeleid door aangepaste hapjes!
Ondertussen leerde Geert van Wijnhandel Deprez ons alles over het brouwen van bier, maken van wijn, herkomst van de houten vaten, het verschil tussen whisky en whiskey, de uitspraak en herkomst van namen van whisky's en streken... OC papa Tom doorspekte het geheel dan met toeristische info en verhalen over het heden en het verleden van de whisky-regio's.
Besluit : deze papa-activiteit smaakt, letterlijk en figuurlijk, naar meer...

Voilà, meer moeten wij daar als oudercomité niet aan toevoegen, behalve misschien nog 2 leuke sfeerfoto's :)



 
 
 

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten