dinsdag 25 februari 2014

2E KINDERROMMELMARKT

Daar de kinderrommelmarkt vorig jaar een groot succes was, gaan we dit jaar voor een 2e editie. Dit op zondag 16 maart 2014 van 08u30 tot 12u00.

De kinderen verkopen zelf hun spulletjes (al dan niet bijgestaan door mama en/of papa).
Wat is welkom op de rommelmarkt?
Kinderboeken, speelgoed, fietsen, typische hobby/sportkledij..
GEEN kinderkledij en baby-artikelen !

De verkoop gaat door in de turnzaal.

Op het einde van de rommelmarkt is er mogelijkheid om de onverkochte spullen te schenken aan VZW de helpende hand.

Staanplaats = 2  €

Vlug inschrijven is de boodschap!
Natuurlijk werd er ook aan de innerlijke mens gedacht : drank & hotdogs wachten op jullie!

MEN VERTELLEN HET VOORT !

Graag inschrijven voor 26 februari.


TOT DAN !

woensdag 19 februari 2014

verslag van de kwis


14 februari 14... voor sommigen een romantische valentijn, voor anderen een avond om eens stevig te gaan kwissen in de kiem.
Het is intussen een jaarlijkse traditie geworden, maar ook ieder jaar nog altijd een groot succes.
Ook deze editie was het een (ont)spannende avond met vele leuke kwisvragen en hersenkronkels en antwoorden op dat topje van de tong die er maar niet uitkomen.
Fun alom, beloond met een mooie prijs voor iedereen, dankzij de vrijgevige middenstand van Ruddervoorde.
De kwis... een stevige boterham qua organisatie en opzetten, maar we doen het met plezier als we zien hoeveel plezier de mensen er aan hebben!

Hier enkele reactie's van tevreden deelnemers:
*De kwis zat heel goed in elkaar. Wij hebben ons reuze geamuseerd
*De kwis was weer zeer goed voorbereid, heel divers en ingenieus in elkaar gestoken, met veel uiteenlopende thema's dus echt wel kwaliteit.
*ik moet jullie allen feliciteren voor de organisatie rond de kwis en tevens een dikke proficiat aan de kwismaster voor zijn veelzijdigheid in de vragen, de leuke tafelronden en de aardige vragen rond de filmpjes.
Hopelijk doen jullie volgend jaar verder want jullie zijn steeds een aanrader als kwis organisator.

*Het niveau was goed, niet té moeilijk maar ook niet té gemakkelijk. De vragen waren heel gevarieerd zodat iedereen wel iets wist (een goed gevoel J).

Voor degene die toch in detail willen uitpluizen hoe goed ze gescoord hebben, hier het overzicht...
https://drive.google.com/file/d/0BzhWvYiO6jPhR2JGUEMtVm5TNzA/edit?usp=sharing

Tot volgend jaar?

Was u er dit jaar niet bij, maar wilt u toch op de hoogte gehouden worden wanneer de volgende kwis is, stuur dan een mailtje met uw gegevens naar oc@ruddervoorde.be


dinsdag 11 februari 2014

Verslag whisky-tasting

VERSLAG VAN EEN DEELNEMER VAN ONZE EERSTE WHISKY-TASTING :

Donderdag 30 januari organiseerde het oudercomité, passend voor het jaar, een whisky-tasting. En deze eerste papa-activiteit werd meteen een voltreffer! In een mum van tijd was de avond volzet.
Om in de stemming te komen kreeg iedereen een blended whisky (Teacher's). Hierbij werd het distilleerproces van whisky uitgelegd en het verschil tussen blended, malt en single malt whisky. Tijdens het proeven van 5 verschillende single malts werd er een reis doorheen Schotland gemaakt. Verwenden achtereenvolgens onze smaakpapillen :
Auchentoshan (Lowlands), Glenfarclas (Speyside), Highland Park (Orkney Islands), Springbank (Campbeltown) en Laphroiag (Islay). Deze heerlijke godendrankjes werden telkens begeleid door aangepaste hapjes!
Ondertussen leerde Geert van Wijnhandel Deprez ons alles over het brouwen van bier, maken van wijn, herkomst van de houten vaten, het verschil tussen whisky en whiskey, de uitspraak en herkomst van namen van whisky's en streken... OC papa Tom doorspekte het geheel dan met toeristische info en verhalen over het heden en het verleden van de whisky-regio's.
Besluit : deze papa-activiteit smaakt, letterlijk en figuurlijk, naar meer...

Voilà, meer moeten wij daar als oudercomité niet aan toevoegen, behalve misschien nog 2 leuke sfeerfoto's :)



 
 
 

 

vrijdag 7 februari 2014

ALGEMENE WEETJES

We kunnen wel zeggen dat onze 1e papa-activiteit een succes was! Voor herhaling vatbaar dus.

Ondertussen krijgt de mama-activiteit stilletjesaan ook al wat vorm... maar later meer hierover :)


Ondertussen nadert onze Valentijnskwis met rasse schreden. Nog even meegeven dat de deuren opengaan om 19u30. Om 20u00 start dan de kwis.


Ook de carnaval-ploeg zit ondertussen niet stil. Alles wordt volop voorbereid opdat al de verklede jongste schoolkinderen een hoop plezier kunnen beleven.
WAAR IS DA FEESTJE??? HIER IS DA FEESTJE !!!


Graag willen we nog even van de gelegenheid gebruik maken om Unizo te bedanken voor de samenwerking bij de eindejaarsactiviteit. Wij vonden het leuk, en hopelijk jullie ook.
Bovendien heeft het ons aardig wat centjes opgebracht, zodat we ons potje zien aangroeien, om volgende projecten te kunnen waarmaken.
AAN ALLEN DANK HIERVOOR !


Begin alvast uw zolder eens op te kuisen en de kinderen hun speelgoed te sorteren, want onze 2e kinderrommelmarkt komt eraan! Schrijf alvast zondag 16 maart 2014 in uw agenda.
Later krijg je hier nog bericht van via een flyer in de schoolagenda.


Jullie weten vast dat wij contact hebben met de gemeente, Mevr. Crevits, ... om het verkeer veiliger te krijgen in Ruddervoorde. U heeft vast ook de extra editie van de schoolkrant onder ogen gekregen.
Heeft u hier zelf vragen, opmerkingen, suggesties, ... bij, kan u ons hiervoor altijd bereiken op volgend e-mailadres bereiken :
oc@ruddervoorde.be

Alle hulp, info, ... hieromtrent is welkom.

dinsdag 4 februari 2014

KWIS...

zo... na een gezellige spelletjesavond en een super-geslaagde eerste papa-activiteit zijn we ons aan het klaarstomen voor ons jaarlijks succesnummer: de kwis.
De prijzen worden volop binnen gehaald bij de lokale middenstand (waarvoor dank!), de kwis wordt ook tot in de kleine puntjes afgewerkt en de werkverdeling is gekend.
Wisten jullie dat we met 20 man deze avond verzorgen... niet weinig! Gelukkig kunnen we ook rekenen op de echtgenoten van de OC-leden en enkele bereidwillige juffen!!!! Waarvoor ook alvast een grote dank u!!!!!!
We kijken er naar uit om jullie een (ont)spannende avond te bezorgen.

Niet vergeten!!!!

Deuren open om 19u30 - De kwis begint STIPT om 20u!!!!

Place to be... leegtestraat 1, Ruddervoorde.