maandag 4 maart 2013

CREA namiddag voor de kinderen - 25 november 2012

Sinterklaas was eigenlijk nog volop in het land, maar de advent was zeer dichtbij. Dus daarom kozen we dit jaar om een bloemstukje te maken naar aanleiding van de advent. Deze kon ook perfect gebruikt worden op de kersttafel.
Met een 47tal kinderen en veel vrijwillige ouders (waaronder ook enkele niet van het oudercomité0 gingen we aan de slag met Ann van Ann's bloemenhuisje. De refter van onze school rook weldra zalig naar kerstgroen en de wangen kregen meer en meer een rode kleur.
Het is vooral voor de kleinere kinderen een hele uitdaging om de isomo vol te steken met die blaadjes, want dat is inderdaad een taak die eventjes duurt en ze wilden natuurlijk zo vlug mogelijk aan de versiering beginnen. Maar dank zij de extra mama's is dat allemaal tot een goed eind gekomen en de kinderen waren zo gelukkig dat ze mochten bloemetjes uitkiezen en kerstversiering toevoegen.
De namiddag vloog voorbij! Er was zelfs geen tijd voor onze versnapering en drankje. Die hebben we dan maar bij het buitengaan mee gegeven.
Iedere mama, papa of oma die de kunstelaar kwam ophalen was verbaasd van het mooie resultaat!
En wij hebben er allemaal van genoten om de kinderen zo boeiend aan het werk te zien. Maar ieder jaar maken we na zo een drukke namiddag de verzuchting en zeggen we tegen elkaar: "en dat de leerkrachten dat iedere dag moeten meemaken!!!! Petje af!"
Speciale dank aan Ann van Ann's bloemenhuisje en aan alle ouders die een extra handje toe kwamen steken. Zonder jullie had het vast zo goed niet verlopen!

Foto's zijn te vinden op:
https://picasaweb.google.com/vbsdekiem/OCBoemschikken#

Geen opmerkingen:

Een reactie posten