donderdag 21 maart 2013

Inschrijving kinderrommelmarkt

Tussen alle taken door zou u zich graag inschrijven voor de kinderrommelmarkt van 21 april 2012.
Maar waar o waar ligt dat blaadje nu weer!!!!! We kennen het probleem o zo goed.
Dus daarom.... voorzien we het inschrijvingsblaadje die u ook in het schriftje/agenda blijft meekrijgen ook op onze blog. Zo hoef je niet alle papierbakken en hopen ondersteboven te halen en kan je deze altijd hier terug vinden! Handig toch?

Graag inschrijven VOOR de paasvakantie... zo kunnen wij enkele practische regelingen in orde brengen. Merkt u in de paasvakantie dat u toch genoeg gerief hebt om mee te doen, gelieve ons dan te verwittigen via oc@ruddervoorde.be

Dank u!
En hopelijk schijnt tegen dan de ZON!

maandag 4 maart 2013

Zondag 21 april 2013 - kinderrommelmarkt

Onze volgende activiteit is een kinderrommelmarkt.
Kinderen (samen met hun ouders) krijgen de gelegenheid om speelgoed, fietsjes, boeken en hobby-kledij die hun ontgroeid zijn te verkopen aan hun jongere kameraadjes.
De rommelmarkt gaat door van 09.00 tot 13.00 uur, standenopbouw vanaf 8u.
Deze gaat bij mooi weer door op de speelplaats van het lager, bij slecht weer gaan we schuilen in de turnzaal. Hierdoor is er maar beperkte inschrijving mogelijk (we willen niemand letterlijk in de kou zetten), inschrijven kan via het foldertje dat de kinderen meekrijgen in hun boekentasje.
Graag inschrijven vóór de paasvakantie. Zo...mama's hou jullie vast, de kinderen zullen dit jaar mee helpen met de grote lente-schoonmaak en hun speelgoed netjes sorteren zodat ze veel kunnen verkopen op onze eerste kinderrommelmarkt!
LET OP! Geen baby-artikelen en kinderkledij.

De kiem kwis - 1 maart 2012

Na maandenlange voorbereiding was het dan eindelijk zo ver. Alles was tot in de puntjes voorbereid. De zaal was al weken volzet. Dit jaar hadden we weer een record gebroken bij de inschrijving. Op 3 weken tijd zat de zaal vol. 40 tafels, 160 mensen stonden te popelen om mee te doen met onze felbegeerde kwis.
Dit jaar was het extra spannend, omdat we een nieuwe kwismaster hadden. Maar de papa van Marie (4de leerjaar) en Emiel (3de kleuter) is een echte fervente kwisser en weet de mensen wel bezig te houden. Al werd het vrij snel duidelijk dat de kwis voor bepaalde gelegenheidskwissers ietsje te moeilijk was, het bleef een leuke gezellige, spannende avond. De kwis zat terug heel mooi in elkaar met de nodige muziek en filmfragmentjes. De antwoorden lagen vaak net op dat puntje van vele tongen.
De tijd vloog voorbij. En na een boeiende avond hadden we een terechte winnaar: Fiasco, een kwis-ervaren ploeg die bijna al elk jaar van de partij zijn. Proficiat aan deze mensen.

Foto's verschijnen weldra. En we hopen van jullie ook volgend jaar terug te mogen verwelkomen!

Wil u op de hoogte gehouden worden over alle details van onze volgende kwis, laat het ons weten via
 
 

CREA namiddag voor de kinderen - 25 november 2012

Sinterklaas was eigenlijk nog volop in het land, maar de advent was zeer dichtbij. Dus daarom kozen we dit jaar om een bloemstukje te maken naar aanleiding van de advent. Deze kon ook perfect gebruikt worden op de kersttafel.
Met een 47tal kinderen en veel vrijwillige ouders (waaronder ook enkele niet van het oudercomité0 gingen we aan de slag met Ann van Ann's bloemenhuisje. De refter van onze school rook weldra zalig naar kerstgroen en de wangen kregen meer en meer een rode kleur.
Het is vooral voor de kleinere kinderen een hele uitdaging om de isomo vol te steken met die blaadjes, want dat is inderdaad een taak die eventjes duurt en ze wilden natuurlijk zo vlug mogelijk aan de versiering beginnen. Maar dank zij de extra mama's is dat allemaal tot een goed eind gekomen en de kinderen waren zo gelukkig dat ze mochten bloemetjes uitkiezen en kerstversiering toevoegen.
De namiddag vloog voorbij! Er was zelfs geen tijd voor onze versnapering en drankje. Die hebben we dan maar bij het buitengaan mee gegeven.
Iedere mama, papa of oma die de kunstelaar kwam ophalen was verbaasd van het mooie resultaat!
En wij hebben er allemaal van genoten om de kinderen zo boeiend aan het werk te zien. Maar ieder jaar maken we na zo een drukke namiddag de verzuchting en zeggen we tegen elkaar: "en dat de leerkrachten dat iedere dag moeten meemaken!!!! Petje af!"
Speciale dank aan Ann van Ann's bloemenhuisje en aan alle ouders die een extra handje toe kwamen steken. Zonder jullie had het vast zo goed niet verlopen!

Foto's zijn te vinden op:
https://picasaweb.google.com/vbsdekiem/OCBoemschikken#
WELKOM OP ONZE NIEUWE OUDERCOMITÉ WEBSITE

Dit jaar hebben alle leerkrachten flink hun best gedaan om naar meester Bart (ICT leraar van onze school) te luisteren en hebben ze allemaal de nieuwe blog-structuur gebruikt in hun klassite. Het ziet er allemaal heel blits en mooi uit. Maar ook wij oudercomité kunnen niet achter blijven en hebben met de nodige uitleg van meester Bart ons gewaagd in blogger-land. Het is de bedoeling om de activiteiten van ons oudercomité op deze site levendig en vrolijk te beschrijven, zodat jullie ook fan worden van onze site.
Hebt u opmerkingen, vragen of ideetjes, dan kunt u ons altijd bereiken op ocvbsdekiem@gmail.com of op ons meer gekend emailadres oc@ruddervoorde.be .